God Jul och Gott Nytt år!

Tennisvänner!

Ett omtumlande år lider mot sitt slut. Och ordet lider passar tyvärr bra 2022. Men i dessa mörka och dystopiska tider gäller det att hitta ljuspunkterna. I vår värld stavas dessa tennis och padel. 

Man vill nu när året ska summeras minnas de stunder när man sitter på Tallparkens läkare och ser att full aktivitet råder på båda tennisbanorna och padelbanan samtidigt – och då inte bara under Tennisveckan. När glada tennisspelare på Kyrkbanan förgyller Öregrunds stadsbild med vackra slag i världens vackraste sport på Sveriges vackraste tennisbana. Då fylls vi av den där stoltheten, den där motivationen som får oss vilja att fortsätta vårt ideella värv, vår insats för Öregrunds själ.

Visst har vi haft lite lägre beläggning på banorna nu när den värsta pandemin klingat av med undantag för de veckor vi nu genomlider. Visst har vi varit upprörda över återkommande vandalism och känt oro för vår elräkningar. Men detta uppvägs av den entusiasm och det engagemang vi upplever hos er kära medlemmar. 

Vi längtar redan efter nästa sommars Tennisvecka. I år satte vi nytt deltagarrekord tack vare alla JSM-klasser. Nästa års upplaga kommer också att ha SM-status, men vi har valt att minska antalet klasser för att kunna lägga fler matcher med lokala racketsvingare även på Tallparkens och Kyrkans banor. På så sätt hoppas vi att inte minst Tallparken åter ska sjuda av liv. 

Vi har för övrigt spännande planer för vårt klubbstuga, som vi återkommer till på Facebook och på vår hemsida. Och nu när det nya bokningssystemet MATCHi börjat sätta sig är vår ambition att också kunna bjuda in till stegspel framåt vårkanten. Liksom sommarens tennisskola som kommer även 2023 kommer att ledas av Filip Tensing, Carl Gustafsson och Sara Salemyr.

Det är många man vill tacka i slutet av verksamhetsår, men vid sidan av alla funktionärer och sponsorer under Tennisveckan och alla eldsjälar som hjälper till med att hålla banor och hemsida i trim är det två ÖTS-are vars insatser sticker ut lite extra: Glenn Söderqvist och Jim Härdin. I likhet med många andra idrottsklubbar är rekryteringen av tränare en svår utmaning för Öregrunds Tennissällskap och våra vedermödor fortsätter. I detta prekära läge ryckte Glenn och Jim in i höstas som räddande änglar för våra yngsta bolltalanger. Och de har lovat att fortsätta denna för ÖTS framtid så viktiga verksamhet även under våren 2023. Ett exempel på enastående klubbkänsla som lyser upp i decembermörkret. 

Med dessa rader vill jag och den övriga styrelsen tillönska alla ÖTS medlemmar en riktigt god jul och ett godare nytt år. Hoppas att vi ses på våra fina banor. Ofta.

Allt gott

Björn