TENNISVECKAN I ÖREGRUND

Välkommen till Tennisveckan i Öregrund 2024

Årets upplaga av Tennisveckan i Öregrund går av stapeln:

13–21 juli

 

Anmälan till årets tävling finns på denna länk

En av Sveriges största breddtävlingar

1935 arrangerades för första gången en tennisturnering för ungdomar i Öregrund och denna blev startskottet för det vi i dag kallar Tennisveckan i Öregrund. Året efter bildades Öregrunds Tennissällskap (ÖTS) och föreningen har sedan dess varit arrangör för den populära turneringen, som genomförts under en intensiv vecka i juli utom under några av krigsåren och pandemiåren  2020 och 2021.

 

Fram till 1979 hade turneringen stadigt växt med deltagande av den svenska tenniseliten, men till slut räckte inte bankapaciteten till för att arrangera en tennistävling på nationell toppnivå. Gränsen var också nådd för vad en liten klubb klarade att arrangera med endast frivilliga insatser. 

Detta i kombination med ett växande missnöje över att alla banor var upptagna i 14 hela dagar gjorde att den nationella turneringen lades ned. Året efter ersattes den med en mer lokal variant i ett mindre format.
 
Tennisveckan har därefter åter växt och blivit allt mer populär bland spelare från Uppland och närliggande distrikt. I dag är den faktiskt en av Sveriges största breddturneringar. Den slår band mellan generationer och är en mötesplats för tennisälskare från när och fjärran. Öregrund och tennis har alltid hängt intimt ihop och turneringen är viktig för den gamla kurorten Öregrunds varumärke och besöksnäring. Intresset från det lokala näringslivet blir också allt större, vilket borgar för en spännande framtid för tennisen i Öregrund – och för Tennisveckan.
 
Läs mer under Vår historia.