VÅRA TENNIS- & PADELBANOR

Banor för tennis och padel

I Öregrund kan du spela inomhus i vår tennishall på Bryggaregatan 4B och utomhus på två grusbanor i Tallparken samt en grusbana vid kyrkan mitt i Öregrund. Under sommarveckorna går det även att spela på en grusbana vid Sunnanö. Vi har även en fin padelbana i Tallparken. Medlemmar får reducerade priser för bokning av tennisbanor och padelbanan. Läs mer om alla banor här!

Så här bokar du bana

Från den 1 juli byter ÖTS bokningssystem, från Bokatennis till MATCHi. För att boka banor går du in på matchi.se/facilities/oregrundtennissallskapHar du i dag ett konto hos Bokatennis så är den mejladress du använt där överförd till MATCHi. Men du behöver ändå skapa ett nytt konto på MATCHi. Använd då samma mejladress och aktivera MATCHi-kontot. Sedan kan du logga in och boka.

 
Har du redan ett aktivt konto hos MATCHi är det bara att lägga till vår förening som favorit och börja boka.
 

Kvarvarande saldo på spelkontot hos Bokatennis kommer att överföras till MATCHi-kontot när detta aktiverats.

Banhyra tennis

Samtliga tennisbanor

Banhyra padel

Öregrund Bygg Padel Court

Medlem

120 kr/timme

Ej medlem

160 kr/timme

Medlem

320 kr/timme

Ej medlem

350 kr/timme

Banhyra tennis

Samtliga tennisbanor

Medlem

120 kr/timme

Ej medlem

160 kr/timme

Banhyra padel

Öregrund Bygg Padel Court

Medlem

320 kr/timme

Ej medlem

350 kr/timme

Information

• Banorna får endast beträdas med tennisskor.
• Efter regn/bevattning är spel förbjudet om banorna är så mjuka att skoavtryck uppstår.
• Spelare är skyldiga att vattna banorna före spel om de är mycket torra. 
• Efter avslutat spel måste hela banan dras med borstar och linjerna sopas. 
• Avfall får inte lämnas kvar på banorna.
 

Tack för visad hänsyn!

• Banorna får endast beträdas med tennisskor.
• Sopa gärna bort löv och barr före spel. Använd gorillaborstarna finns vid banan.
• Kliv inte över nätet utan använd dörrarna vid sidbyten. 
• Smäll inte igen dörrarna för hårt när du lämnar banan. 
• När du hämtat boll utanför banan torka av skorna på dörrmattorna.
• Avfall får inte lämnas kvar på eller vid banorna.
 

Tack för visad hänsyn!

Gör så här:

Gå in på http://matchi.se/facilities/oregrundtennissallskap. Skapa en profil med ditt namn och välj lösenord. När du först loggar in kan inte systemet känna av om du är medlem eller inte. Är du medlem kommer det att registreras i systemet – normalt inom ett dygn. Därefter kan du boka till medlemspris.

Om du inte kan vänta utan behöver boka en bana direkt går det bra ändå, men då till icke-medlemspris. Skicka ett mejl till info@oregrundstennis.se med info om detta, så återför vi sedan mellanskillnaden till ditt spelkonto. Är du inte redan medlem, går det även att lösa medlemskap direkt i online-systemet.

Betalning av banhyran sker direkt vid bokningen med Swish eller kontokort. Du kan även välja att skapa en spelpott så att du smidigt kan betala direkt från den nästa gång du vill hyra en bana. Minsta belopp att fylla på potten med är 120 kronor. För mer info om hur detta fungerar – klicka på fliken ”Hjälp”.

Vid frågor om Matchi mejla till info@oregrundstennis.se eller ring ÖTS administratör Johnny Söderquist på 073-039 82 81.

Alla banor har kodlås. När du bokar en bana får du den aktuella koden i bokningsbekräftelsen som kommer till din mejl. Koden ändras med oregelbundna mellanrum. Koden gäller också för uthyrningslådan vid padelbanan.

Tennis- och padelbollar finns att köpa och hämta i Tennishallen i en låda i under trappan till läktaren. Priset är 80 kronor per rör. Swisha till 073-718 51 59 så får du koden. Koden till hallen får du när du bokar din bana.

Padelracketar skänkta av Sendraget i Uppsala finns att hyra för 30 kronor i timmen. De ligger i lådan vid entrén och koden till hänglåset är densamma som till våra banor, alltså den som står i bokningsbekräftelsen.

För övriga frågor mejla till: info@oregrundstennis.se

Grusbanorna i Tallparken

Tallparksbanan 1, T1:an, är Öregrunds centercourt. Den invigdes sommaren 1966 och är i dag i perfekt skick efter en genomgripande renovering våren 2020 med ny dränering, nytt Båstadsgrus, nya stolpar, linjer och nät. Bredvid ligger T2:an som anlades 1987. Banan fick en rejäl ansiktslyftning våren 2020 och är i dag i mycket gott skick. 2019 installerades en pumpanläggning som gör att bägge banorna kan vattnas med havsvatten från Öregrundsgrepen. T1:an har dessutom ett automatiskt bevattningssystem. I anslutning till banorna finns läktare, toalett, klubbstuga, lekplats och en bit bort den vackra paviljongen från förra sekelskiftet. Gott om p-platser. Närhet till klippor och sköna bad.

Kyrkbanan

Tennisbanan med Sveriges mest centrala läge – mitt i stan. Byggd i början av 1930-talet. Tidigare hade Öregrunds tennisbana haft ett än mer spektakulärt läge, mitt på torget vid hamnen. Bygget av Kyrkbanan kostade på och de första näten fick knytas av lokala fiskare. Så fick uttrycket ”att få torsk” en ny innebörd. Första turneringen på banan spelades 1935. 15 år senare förlängdes banan till dagens mått. Vattnas med uppumpat havsvatten från Öregrundsgrepen.

Tennishallen

Öregrunds tennishall invigdes 2010 och ersatte det tidigare tennistältet. Underlaget är Plexipave och hallen försågs 2019 med väl fungerande ljudabsorbenter som ger en skön akustisk miljö. Hallen har två omklädningsrum, dusch och wc samt en läktare. I hallen finns också en bollåda där man kan köpa såväl tennis- som padelbollar.

Sunnanöbanan

En av landets mest idylliska tennisbanor, anlagd i början av 1980-talet av banägaren Claes Martelleur och hans farbror Åke Friberg. Alltjämt privatägd av familjen Martelleur. Bokningsbar via ÖTS bokningssystem. Alltid bra underhållen och automatbevattnad. Mysigt publiktält med sköna sittplatser – och ett bibliotek för barnen.

Padelbanan

Öregrund Bygg Padel Court byggdes och invigdes 2020. Banan har blått konstgräs och en mycket effektiv elbelysning som förlänger säsongen med många månader. Här finns en fin träläktare och flera bänkar och bord för dem som vill titta på. I en låda invid banan ligger racketar som du kan hyra för en billig penning. Gott om p-platser och närhet till klippor och sköna bad.