TENNIS- OCH PADELTRÄNING

Tennisträning för alla åldrar

Vill du utveckla din tennis? Vi har grupper för juniorer och vuxna, från snövita nybörjare till ärrade elitspelare. Hör gärna av dig till oss med en intresseanmälan.


Vinterträning

Träningen hålls dag- och kvällstid på måndagar under vinterhalvåret, med uppehåll vid skolloven. Höstens träning börjar i slutet av augusti och vårens i slutet av januari.


Sommarträning

Under sommaren har vi träningsläger för alla åldrar och nivåer! Våra läger pågår måndag till torsdag vecka 26-32, med avbrott vecka 28 och 29 för den årliga tävlingen Tennisveckan.

Padelträning

Padelsporten har tagit världen och Sverige med storm. Och Öregrund. Fördelen med padel är att alla kan ha väldigt roligt på banan oavsett hur bra man är. Därför har padeln blivit en ny folksport för alla – unga som äldre.

 

Men många vill också utveckla sitt spel för att till exempel kunna ta de där hopplösa bollarna nere i hörnen. ÖTS planerar att innan högsäsongen börjar arrangera en padelskola för alla som vill utveckla sitt spel. Mer info kommer här på sajten.

Våra tränare

En mycket välmeriterad trio sköter ÖTS sommarträning. Sven-Filip Låftman, som driver företaget Tennis by Sven, är huvudansvarig och med sig på Tallis banor har han Filip Tensing och Carl Gustafsson. Trion har vunnit SMtecken och varit rankade som Sverigeettor. Vår- och höstträningen sköts av dubbelspecialisten Magnus Rindeby.

Sven-Filip Låftman

Har en lång tenniskarriär. Två SM-silver i lag och flertal RM-guld, det senaste från januari i år. Är i dag uppskattad tränare både på Enebyberg IF Tennis och i KLTK. 
 
Sven-Filip har stor erfarenhet av att lära ut till alla åldrar och nivåer. Driver företaget Tennis by Sven och är huvudansvarig för sommarens tennisträningar i Tallparken.
 

Filip Tensing

Sverigeetta i singel, SM-guld, vinnare av Europas största juniortävling Båstad Corem, vinnare Kalle Anka Cup. Till exempel. 
 
Filip representerar i dag Butler University, Indianapolis, USA, som ligger i högsta divisionen.
 
Filip har också spelat för SALK i Elitserien. Omtyckt tränare i SALK och utsedd till Årets Föredöme 2017.
 
 

Carl Gustafsson

Carl har legat som bäst femma på Sverigerankingen i sin åldersgrupp. Han har vunnit tre SM-guld i dubbel, en ITF-titel i singel och en i dubbel.
 
Carl har legat på 185:e plats i världen på den internationella rankingen för juniorspelare. 
 
Studier i USA och uttagen för spel för collegelaget. En mycket omtyckt tränare.
 

Magnus Rindeby

En av Tennisveckans profiler som axlar tränarskapet under höst och vår. En dubbelspecialist som legat 51:a på ITF:s mixeddubbelranking (sept 2019). Magnus har också många års erfarenhet av att träna både barn och vuxna. Han är också tränare i Norrtäljes och Näsbyparks tennisklubbar.
Vid sidan av banan driver Magnus företaget Tennis Roslagen tillsammans med Pelle Broberg. 

Information

Vill du träna tennis i Öregrund i sommar? Klicka här för bokning och här för att komma till Tennis By Svens hemsida  där du kan läsa mer om tränarna och sommarcampen. För datum och priser, se bilden på länken nedan:

Info om sommarträning 2021.

En kul träningsform under som arrangeras under vår- och höstterminerna med spel i hallen varje onsdag mellan 18.00 och 21.00. Kostnad 700 kronor per säsong. Intresseanmälan skickas till Johnny Söderqvist på tallskaret@hotmail.com. 
 
Ange vid anmälan följande:
 
Jag kan spela från kl 17:
  – ja
  – nej
 
Jag vill helst spela:
  – 1 timme per gång
  – 1,5 timme per gång
  – 2 timmar per gång
 
Jag vill spela med:
  – samma partner merparten av speltillfällena
  – varierande partner vid de olika speltillfällena
 
Har du tankar och idéer för att vi ska utveckla dubbelspelet får du mer än gärna mejla dem till Johnny. 

För övriga frågor mejla till: info@oregrundstennis.se