SKINKBLIXTEN

Välkommen till Skinkblixten 2021

Årets upplaga av Skinkblixten går av stapeln:

Mellandagarna

Skinkblixten

En uppskattad motionsturnering med betoning på motion efter julbordens alla kalorier. Turneringen spelades för första gången i mellandagarna 1986 och är alltjämt en populär tradition, där en julskinka utgör det givna förstapriset – vad annars. Skinkan representerar förstås julen, men vad står blixten för? Jo, för korta matcher som ska avgöras med blixtens hastighet.

Från början var turneringen en tävling med familjevis anmälda dubbelkonstellationer. I dag är Skinkblixten öppen för alla, oavsett om man tillhör samma familj eller inte. Namnet till trots blir det sällan något högre bolltempo under matcherna och det beror inte på julens extrakilon utan på att dubblarna spelas med mjuka bollar. Detta jämnar ut styrkeförhållandena och skapar många dråpliga bolldueller.

 

Julen 2020 tvingades ÖTS för första gången att ställa i denna populära turnering på grund av pandemin.

Information om Skinkblixten

Dubbelturnering med lottade par. Spelas med mjuka bollar i bäst av tre set. Varje set börjar med 2-2. Eventuellt skiljeset avgörs i supertiebreak, först till 10.

Spelschema publiceras på ÖTS hemsida och på Facebook. Mejlas också ut till deltagarna.

Anmälan till Johnny Söderquist på tallskaret@hotmail.com. Begränsat antal platser. Först till kvarn.

150 kronor per deltagare. Då ingår kaffe, julmust och skinkmacka.

För övriga frågor mejla till: info@oregrundstennis.se

Resultat tidigare turneringar

Inställt på grund av coronapandemin.

Traditionsenligt avslutade vi tennisåret med turneringen Skinkblixten. Segrande ur den bataljen kom Glenn Söderqvist och Cecilia Klippmark som i finalen besegrade Andreas Pragsten och Mats Ingemarsson. Vi gratulerar alla finalister!