EN HÖSTHÄLSNING FRÅN ER ORDFÖRANDE

…och där dunkade Martin Jansson in matchbollen i en gastkramande andrasingel mot Rimbo och säkrade såväl hemmaseger som serieledning för ÖTS H35-lag. Jodå, det händer grejer i vår stolta klubb. Förutom seriespelet, där Martin, Fredrik Gustafsson och Glenn Söderquist representerar klubben, är det full aktivitet i hallen med måndagsträning och onsdagsdubbel. Men det finns gott om strötider så boka gärna in en match mot kompisen, grannen eller nån i familjen.

ÖTS har också långt gångna planer på att införa ett stegspel för att ytterligare uppmuntra spelandet och öka beläggningen på våra banor. ÖTS bokningssajter Bokatennis.se och Bokapadel.se ska gå samman med Playtomic, världens största bokningssystem för racketsport, och det öppnar många nya möjligheter. I dag är 3.500 klubbar i 25 länder anslutna till Playtomic och appen har 900.000 användare. Vi har börjat diskutera med den nya bokningspartnern om ett upplägg som kan passa oss.

Vi kan se tillbaka på en bra utesäsong med ett uppskattat KM, som lockade över 100 deltagare. KM-formatet Öregrundsspelen kommer nu förhoppningsvis att ersättas med en nypremiär för Tennisveckan 2022. Vi ligger redan i startgroparna och ber till högre makter att inte pandemin ska ta ny fart under vintern. Det innebär att vi åter kan arrangera en nationell eller i alla fall regional turnering, sanktionerad av Svenska Tennisförbundet och med rankingpoäng i huvudklasserna. Det kommer att locka fler spelare till Öregrund – och besökare.

Vi planerar också att vid sidan av träningsverksamheten arrangera en veteranturnering, en juniorcup och en häftig padelturnering. Mer info om dessa evenemang kommer att läggas ut på vår hemsida och på Facebook. Inget är ännu spikat, men ambitioner finns.

Medan höstlöven faller har klubbens grusbanor just fått sin årliga, kärleksfulla konservering inför vintern och alla tre är i gott skick. Ett stort tack till Fredrik, Johnny, Tommy, Göran, Peter och alla andra som hjälpt till.

Padelbanan är fortfarande öppen och inbjudande i det milda vädret. Passa på att spela till vrakpris innan snön kommer.

Vad gäller en eventuell andra padelbana ligger frågan nu hos Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt. Ett antal grannar har överklagat såväl kommunens bygglov som Länsstyrelsens beslut att avslå överklagandena. ÖTS har full respekt för att de närboende nyttjar sina demokratiska rättigheter och det känns bra att ärendet nu ska avgöras i högre instans och på sakliga grunder.

Om bygglovet vinner laga kraft får det framtida kundunderlaget avgöra om en bana ska byggas eller inte. Konkurrensen har hårdnat i Östhammars kommun som nu har inte mindre än 17 padelbanor. En tanke som styrelsen närt är att bygga en singelbana som komplement till dubbelbanan. Men innan dom fallit är detta bara spekulationer.

ÖTS för också en konstruktiv dialog med näringsidkarna i Öregrund för att hitta ännu bättre framtida samverkansformer. Tennishallen skulle ju till exempel kunna vid företagsevent eller som en mindre mässhall. Vi ska snart snygga till den och måla kortsidan mot boulehallen. Och sätta snyggt plexiglas på läktaren.

Just nu sjuder det av aktivitet i vår lilla stad och det är väldigt kul att så många vill så mycket. Målsättningen är att sommaridyllen Öregrund ska bli mer av en året-runt-stad som på sikt kan locka fler att besöka Öregrund även under lågsäsong och en del också att bosätta sig här. Och i den processen vill ÖTS gärna vara en spelare.

ÖTS har också tillsammans med Öregrunds Bygdegårdsförening Socitetshuset, Tallparkens vänner och Öregrunds interimistiska utvecklingsråd uppvaktat Östhammars kommun med intill krav gränsande önskemål om en uppfräschning av staden i allmänhet och ytorna kring våra anläggningar i synnerhet.

Vi föreslog också att en särskild städdag skulle instiftas, en slags Operation dagsverke-insats som skulle kunna kallas Lubbe Nordström-dagen. Lort-Öregrund är kanske att ta i, men när ogräs börjar ta över stan, när vackra grusgångar och parker växer igen, när askar frodas i dagvattenbrunnarna, när slyträsket kring padelbanan börja bli kämpahögt och muren vid Kyrkbanan faller i bitar då är det hög tid att agera. Det har vi nu gjort och vi fick ett mycket gott och konstruktivt bemötande från kommunen.

Nu ser vi fram emot nästa hemmamatch för H35-laget, mot Lidingö den 14 november klockan 10.00, och sen börjar nedräkningen inför en av årets höjdpunkter – mellandagshappeningen Skinkblixten.

Så nog händer det saker i vår stolta klubb.

Må friskt.

Björn