EN JULHÄLSNING FRÅN ER ORDFÖRANDE

Ett dystert år närmar sig sitt slut och ingen lär väl sakna det. Det var året när det inte kunde bli värre, men ändå blev det just – värre.

För en liten idrottsklubb har pandemin givetvis varit utmanande. Styrelsen har flera gånger ställts inför svåra beslut och i en värld med alltmer oklara, luddiga och inkonsekventa besked har det varit svårt att veta hur man ska göra för att göra rätt.

Mot den bakgrunden har vi ändå försökt att fatta beslut som varit bäst för alla. Att ställa in Tennisveckan och Junior Cup var både enkelt – och inte. Svårt därför att vi kanske kunde ha gjort en egen, alternativ tolkning av råden. Lätt därför att det kändes helt fel att mitt i pandemin arrangera en tävling för hundratals deltagare som lockade än fler besökare. Och därtill framstå som tondöva och illojala mot alla andra lokala eventarrangörer som redan fattat beslutet att ställa in.

Men under sommaren, när vi alla hoppades att det värsta var över, kunde vi glädja oss åt en ny padelbana tack vare stöd från Upplands Idrottsförbund och Öregrund Bygg, ett KM som blev ett lyckat substitut för Tennisveckan och inte minst en sprillans ny T1:a i Tallparken – med fint Båstadsgrus som vältats med ÖTS nya motorvält. En grådyster decemberdag med nya smittrekord känns det i alla fall som ljuspunkter att minnas med glädje. Liksom den spännande Stadsmatchen mot Östhammar som vi i samma tro genomförde – dock med försiktighetsåtgärder vidtagna.

Tyvärr går ju covid-utvecklingen just nu åt fel håll i Sverige och i vår region så därför kände vi oss tvingade att fatta ytterligare ett svårt men ändå lätt beslut: att ställa in socialturneringen Skinkblixten.

Vi har som alla säkert noterat valt att fortsätta med inomhusträningen under hösten eftersom den bedrivits i mindre grupper. Och apropå träning kommer här en glad nyhet: vi har slutit avtal med Tennis By Sven även nästa sommar – mer information kommer inom kort i våra informationskanaler. Och så vill jag åter bryta en lans för vår nya bollmaskin, ett oslagbart sätt att vässa slagarsenalen. Hyrs enkelt för en ringa penning via Bokatennis.nu på nätet eller i den nya smidiga Bokatennis-appen.

Som alla, eller i alla fall några, också säkert noterat har vi inte skickat ut nån medlemsenkät i år. Vi hoppas innerligt att året 2020 aldrig kommer att gå i repris och då finns det ju inte så stor anledning att utvärdera det.

I början av 2021 kommer vi som utlovat att lansera en ny och fräsch hemsida med många spännande funktioner. Vi har också stolta planer på en fortsatt förädling av Tallparken Arena – med lite hjälp från kommunen. Och sen har vi lite andra spännande idéer för 2021 som vi gärna återkommer till.

Så vi ser framåt med tillförsikt, tacksamma att vår sport mestadels ändå går att utöva coronasäkert och att vi faktiskt inte drabbats lika hårt som andra idrottsklubbar. Sen hoppas vi förstås att smittan ska avta och att alla får – och tar sitt – vaccin i god tid före sommaren. 2021 vill vi banne mig fira Tennisveckans försenade 85-årsjubileum och ha en hejdundrande postpandemisk fest i Socitetshuset. Önskningar är i alla fall tillåtna, särskilt i juletid…

Jag vill passa på att tacka alla hårt jobbande styrelseledamöter och övriga förtroendevalda, alla uthålliga sponsorer, alla sommarens funktionärer, våra eminenta tränare, alla hjälpsamma medlemmar och alla andra som stöttar vår verksamhet och bidrar till att tennisen fortfarande är en viktig del av Öregrunds själ. Och att ÖTS blev nominerat till utmärkelsen Årets förening 2020.

Och så förstås: ha en riktigt skön jul med era allra närmaste. Ett firande i mindre format kan ju vara alldeles, alldeles…underbart. Å ÖTS styrelses vägnar vill jag också önska alla ÖTS-are ett Gott nytt år.

Ett bättre år.
Björn