ÖTS-PREMIÄR I TENNISLIGANS FINRUM

I morgon inleds årets utomhussäsongen för ÖTS H35-lag med en bortamatch mot Täby i Svenska Tennisligans division 1, som är H35-klassens högsta division i Sverige.

En sak är säker: det blir garanterat tuffa matcher mot ytterst kvalificerat motstånd: Gustavsberg TK 1, Lidingö TK 1, Täby TK 1, Enskede LTK 1 och Åkersberga TK 1.

I veckan gjorde ÖTS representationslag med lagets etta Fredrik Gustafsson i spetsen det första träningspasset på grus för säsongen.

Hur kändes det, Fredrik?

-Det är alltid lite ovant att köra första passet utomhus, men jag tycker att det kändes ganska bra och nu är man sugen på att komma igång med serien också.

Det ser ut att vara en tuff serie med bland andra Lidingö och Åkersberga som båda spelade final i inneserien så sent som för ett par veckor sedan. Vilken är ÖTS målsättning för utespelet i år?

– Haha, ja vi möter två av Sveriges bästa lag plus att resterande lag i gruppen också är riktigt starka så vi kan inte ha så höga förväntningar. Lyckas vi vinna en match så får vi vara nöjda. Så det får vara målet.I morgon match står Täby för motståndet och du möter med stor sannolikhet deras etta Joakim Ekström, en spelare som du aldrig vunnit över.

Vad talar för att du ska skrälla och vända den trenden?

– Täby tog hem inneserien och Joakim vann alla sina matcher, så med honom i laget har de ett väldigt bra lag. Jag kan nog bara hoppas på att det är min dag och att han har en dålig dag. Han är en otroligt uthållig spelare med mycket tennis i sig.

Till sist lycka till och kör hårt i morgon!

– Tack så mycket.